İZMİR / BAYRAKLI - Şehit Uğur Sarıkaya Ortaokulu

Kas

"Öğretmenler!… Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.

Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir."

M. Kemal ATATÜRK

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılında öğrencilerimizin yaşadığı haklı gururu ve bağımsızlık tutkusunu yazıya döktüğü ve uçan balonlar eşliğiyle gökyüzüne uçurduğu mektupları okulumuzdan 100 KM uzağa ulaşıp Manisa Gördes Karaağaç köyünden çiftçilik yapan Mehmet Yavuz’a ulaşmıştır. Kendisinin tüm öğretmen ve öğrencilerimize selamlarını iletirim. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

Okul Müdürü Yücel ÇAKIR

Ekm

100 yıl önce, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini zaferle taçlandırarak Cumhuriyet’in temellerini attı. Bu büyük mirası yaşatma sorumluluğuyla dolu, daha aydınlık yarınlar için aynı azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Geleceğe umutla bakıyor, birlik ve beraberlik içinde daha nice 100 yıllar kutlamayı diliyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun !

Ekm